SENIORER PÅ ÖREGRUNDS GK

Seniorgolfen startar onsdagen den 21 april 2021

Seniorkommitténs syfte är att organisera golfspelet för dam- och herrseniorer (ålder +55) inom Öregrunds Golfklubb. Att genom ett aktivt internt marknadsföringsarbete öka seniorernas engagemang i såväl spel som det ideella föreningsarbetet. Seniorkommittén ska aktivt delta och ha ett regelbundet utbyte med andra golfklubbar inom Upplands Golfdistrikt.

After Golf

Vid samtliga våra tävlingar arrangerar vi ”After Golf” i nära samarbete med klubbens restauratör. Vi planerar även in ett par extra arrangemang i samarbete med andra föreningar och lokala arrangörer. Efter varje tävling sker sedvanlig prisutdelning.

Tävlingsanmälan

Samtliga våra tävlingar och arrangemang lägger vi upp och publicerar i GIT-programmet och på ”Min Golf”. Det går även bra att muntligen boka genom klubbens reception eller till tävlingsledarna. För dig som är 70 år och äldre, observera möjligheten till att välja framflyttad tee.

Våra arrangemang

Greenfeerundan

Greenfeerundan är tävlingen som spelas på tre andra klubbar med finalrunda hemma på Öregrunds GK.

Årets tävlingar:
Vi återkommer med information om vilka golfbanor och datum vi kommer att spela under 2022

Matchspel herrar 55+

Matchtider, spelprogram och anmälningslista anslås på anslagstavlan i klubbhuset. Vi fortsätter i år med spelformen vinnare och lucky-loser.

Vi återkommer med mer information om anmälningstid och matchstart.

Solheim Cup Damer +55

För femte året i rad spelas Solheim Cup för damer 55+. Tävlingen spelas i år på Älvkarleby GK , återkommer med datum.

Ryder Cup Herrar +55

Tävlingen kommer traditionsenligt att spelas mellan Älvkarleby GK och Öregrunds GK. Arrangemanget spelas i år på Öregrund GK återkommer med datum.

Tour Åland

Tour Ålands Cup är en tvådagars tävling som är förlagd till Åland. Tävlingen vänder sig till alla seniorer, damer och herrar, som är medlemmar i Öregrunds Golfklubb.

Vårt arrangemang är uppbyggt kring vår verksamhetsidé och målet att ”alla kan vara med”. Vi vill att alla ska trivas och vi satsar här på ett förstklassigt bemötande och bra service under hela arrangemanget.

Inbjudan och datum för årets resa, återkommer vi med.

Fredagsklubben / Seniorträning

Vi fortsätter vår satsning på träning, smidighet och golfträning. I år utökar vi aktiviteten till att gälla alla seniormedlemmar i klubben.
Vi träffas klockan 10.00 och under ledning av Lena Lundström, Ann-Catrin Milbrink och Pro Peter Andersson.

Senior Power – Styrketräning för damer och herrar

Senior Power är ett redskap i att hjälpa dig att träna på det mest effektiva sättet. I Senior Power har man samlat ett stort antal träningsmoment som ska stärka din kropp för att må bättre och spela bra golf.

Vi möts en gång i veckan i så kallade träningsgrupper där deltagarna tränar tillsammans. Vi utgår från boken Senior Power. Tillsammans med gruppens ledare väljer ni ut vilket träningsprogram ni vill arbete med på varje träningspass. Alla i gruppen kommer att få låna vårt studiematerial som tagits fram av Helena Bellardini och Michail Tonkonogi. När vi träffas utgår vi från boken Senior Power. För dig som under säsongen deltar vid 10 träningstillfällen utgår ett exemplar av boken Senior Power.

Informationsblad om Senior Power (pdf)

Golfträning för damer och herrar

Direkt efter styrke- & smidighetsträningen startar vi golfträningen på övningsområdet under ledning av Peter Andersson. I golfträningen kommer även ingå ett antal teoretiska pass och viss utbildning

Aktiviteter på G för seniorer

Det finns inga kommande evenemang just nu.