Grönt ljus för klubbtävlingar from 1 juli 2020

Igår kom beskedet att de svenska proffstourerna snart kan starta upp sina verksamheter efter avbrottet för coronapandemin.

Och nu kan svenskgolf.se också avslöja att klubb- och distriktstävlingarna får grönt ljus att köra igång från och med den 1 juli.

– Ja, det känns bra att vi kan komma igång igen med tävlingsverksamheten. Det finns många som vill tävla och det finns många golfare som har sitt nätverk av golfkompisar i just tävlingsgolfen, och kanske inte alls i vardagsgolfen, säger Bo Bengtsson, biträdande generalsekreterare på Svenska Golfförbundet.

De nya rekommendationerna från SGF kommer att innebära att klubbtävlingsverksamheten kan köra igång igen från och med den 1 juli.  Det är fortfarande en del arbete som måste utföras och en del pusselbitar som ska hitta rätt plats.

– Vi avvaktar dock dels Folkhälsomyndighetens kommande besked och beslut kring reserestriktionerna, dels att en del andra pusselbitar kring WHS (World Handicap System) är på plats. Reserestriktionerna påverkar inte direkt klubbtävlingarna, men är viktiga för planeringen av bland annat juniortävlingarna och seriespelet på lokal nivå, berättar Bengtsson vidare.

Folkhälsomyndighetens nya ”idrottsregler” gäller redan från och med den 14 juni men Golfförbundet behöver resten av juni månad för att säkerställa att allt kring WHS och tävlingsverksamheten fungerar utan problem. Klubbarna behöver också lite tid för att planera och förbereda tävlingsverksamheten.

Utdrag från Svenska Golfförbundet

Vi återkommer med mer information så fort vi vet mer om ev. restriktioner gällande golfveckan. 
Öregrunds golfklubb