SENIORER PÅ ÖREGRUNDS GK

Seniorkommitténs syfte är att organisera golfspelet för dam- och herrseniorer (ålder +55) inom Öregrunds Golfklubb. Att genom ett aktivt internt marknadsföringsarbete öka seniorernas engagemang i såväl spel som det ideella föreningsarbetet. Seniorkommittén ska aktivt delta och ha ett regelbundet utbyte med andra golfklubbar inom Upplands Golfdistrikt.

After Golf

Vid samtliga våra tävlingar arrangerar vi ”After Golf” i nära samarbete med klubbens restauratör. Vi planerar även in ett par extra arrangemang i samarbete med andra föreningar och lokala underhållare. Efter varje tävling sker sedvanlig prisutdelning.

Tävlingsanmälan

Samtliga våra tävlingar och arrangemang lägger vi upp och publicerar i GIT-programmet och på ”Min Golf”. Detta innebär att tävlingar som vi genomför i Burvik, Uppsala, Gävle och så vidare återfinns i vårt tävlingsprogram och kan bokas. Men det går även bra att muntligen boka genom klubbens reception. För dig som är 70 år och äldre, observera möjligheten till att välja framflyttad tee.

Har du frågor eller funderingar?

Om du har frågor eller funderingar som berör kommitténs verksamhet, idéer eller förslag som kan utveckla vår verksamhet, kan du kontakta seniorernas ansvariga:

Våra arrangemang

Måndagsklubben / Seniorträning

Vår nya satsning under 2018 med golfträning för seniorer 55+ en dag i veckan. Vi träffas klockan 10.00 och under ledning av klubbens Pro Peter Andersson. Utöver golfträning kommer vi även att ha ett antal teoretiska pass och utbildningar.

Senior Power – Styrketräning för äldre damer och herrar

Senior Power är ett redskap i att hjälpa dig att träna på det mest effektiva sättet. I Senior Power har man samlat ett stort antal träningsmoment som ska stärka din kropp för att må bättre och spela bra golf.

Vi möts en gång i veckan i så kallade träningsgrupper där deltagarna tränar tillsammans. Vi utgår från boken Senior Power. Tillsammans med gruppens ledare väljer ni ut vilket träningsprogram ni vill arbete med på varje träningspass. Alla i gruppen kommer att få låna vårt studiematerial som tagits fram av Helena Bellardini och Michail Tonkonogi. När vi träffas utgår vi från boken Senior Power. Det är viktigt att alla i träningsgruppen är delaktiga och reflekterar över materialet i boken. Informationsblad om Senior Power finner du här (länk till pdf).

Tour Åland

Tour Ålands Cup är en tvådagars tävling förlagd till Ålands Golfklubb. Tävlingen vänder sig till alla seniorer, damer och herrar, som är medlemmar i Öregrunds Golfklubb.

Vårt arrangemang är uppbyggt kring vår verksamhetsidé och målet att ”alla kan vara med”. Vi vill att alla ska trivas och vi satsar här på ett förstklassigt bemötande och bra service under hela arrangemanget.

  • Inbjudan Tour Åland 2019 (pdf)

Solheim Cup Damer +55

För tredje året i rad spelas Solheim Cup för damer 55+. Tävlingen spelas i år på Älvkarleby GK.

Ryder Cup Herrar +55

Tävlingen kommer traditionsenligt att spelas mellan Älvkarleby GK och Öregrunds GK. Arrangemanget spelas i år på Öregrunds GK.

Matchspel herrar 55+

Matchtider, spelprogram och anmälningslista anslås på anslagstavlan i klubbhuset. Vi fortsätter i år med den nya spelformen vinnare och lucky-loser.

Din anmälan gör du senast den XX. Första match sker den XX

Läs mer här Matchspel 55+ 2019 (pdf)